zadzwoń:
Magda: 508-854-446
napisz do nas:
sklep@golebimarket.pl
lub skorzystaj z
Formularza kontaktu
-
pH-Control to kwas do wody pitnej, który składa się z kombinacji wolnych i buforowych roztworów. Jego działanie ukierunkowane jest na bakterie gram-ujemne (jak: salmonella i E- coli), które znajdują się w wodzie do picia. Wpływa również na poziom pH w jelitach co z kolei wspiera proces trawienia. Dodatkowo zakwasza wodę, która wpływa pozytywnie na pracę jelit. Tak więc pH Control pozytywnie wpływa na zdrowie jelit oraz kondycję organizmu.
zdrowe jelita = zdrowy organizm
Zdrowe jelita są kluczem do zdrowia zwierząt i dobrej ich kondycji. Żołądek i jelito cienkie, są odpowiedzialne za proces trawienia. U gołębi mamy do czynienia z trawieniem bakteryjnym. Organizm wytwarza setki bakterii, które powodują powstawanie substancji stymulujących system immunologiczny. Dlatego zdrowie jelit powinno być zawsze na pierwszym miejscu. Kwasy organiczne wpływają na równowagę w jelitach i znacznie zmniejszają osadzanie się szkodliwych bakterii, takich jak E-coli, salmonella czy tricho. Szczególnie u młodych gołębi, gdzie organizm jest bardzo wrażliwy na zarazki. Flora jelitowa jest ciągle w fazie rozwoju i ma zbyt małą ochronę organizmu. Oprócz hamowania patogennych chorobotwórczych zarazków pH Control chroni również pożądane bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus, a tym samym stwarza warunki dla zdrowej flory jelitowej.
Bakterie (E-Coli, salmonella), grzyby oraz trichomonady będą natychmiast zwalczone.
Poidła zostaną oczyszczone a biofilm odbudowany.
Kwasy powodują zakwaszenie żołądka, zwłaszcza u młodych zwierząt.
Sole amonowe i kwas sorbowy działają przeciw zarazkom patogennymi przewodu pokarmowego zwierząt.
„dobra” mikroflora jelitowa jest oszczędzana co wspomaga zdrowie jelit.
Poprzez aktywowanie enzymów trawiennych składniki odżywcze zwarte w paszy zostaną lepiej przyjęte przez organizm.
Zalety buforowych kwasów
pH Control zawiera buforowe kwasy organiczne, to one w znacznej mierze odpowiadają za działanie preparatu. Działają one nie w wolu, ale poprzez swoją buforową postać również w żołądku. Z technicznego punktu widzenia buforowe kwasy są bardzo ważne, gdyż ułatwiają przyswajanie kwasów oraz zapobiegają obniżeniu wartości pH w wodzie poniżej poziomu 3,5. Optymalny poziom pH w wodzie to około 4, wówczas rozrost bakterii salmonelli, E-coli i rzęsistkowicy jest hamowana. Ponadto, buforowe kwasy służą do zwalczania niepożądanej enterobakterii w jelitach. pH Control używa mrówczanów amoniowych jako składnika buforowego, który wzmacnia efekt przeciwbakteryjnego działania preparatu, z uwagi na zdolność do uwalniania jonów wodoru (H+). Wysokie działanie przeciwbakteryjne soli amoniowych zostało potwierdzone w praktyce.
Zalecane użycie
Dla trwałego zmniejszenia obciążenia mikrobiologicznego zaleca się dawkę 5 ml pH Control na 1 litr wody. Woda powinna wtedy mieć pH na poziomie 4. Podczas podawania leków lub szczepień zawieszamy podawanie pH Control na okres jednego dnia. Należy unikać równoczesnego stosowania pH Control i leków. Zaleca się natomiast jednoczesne podawanie z med. Tollyamin Forte oraz Dosto Oregano 12%. Szczególnie oregano naszej jakości w połączeniu z med. Tollyamin Forte zwiększa działanie przeciwbakteryjne preparatu.
Dawkowanie
5ml na litr wody pitnej. Zaleca się codzienne stosowanie pH Control.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.